Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

«Ζήσε την Ιστιοπλοΐα» με τις Χρυσές Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά Εκδήλωση στη Χαλκίδα

Οι «Χρυσές Ολυμπιονίκες» Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά συνεχίζουν το πρόγραμμα «Ζήσε την Ιστιοπλοΐα», το οποίο ξεκίνησε το 2005 με επισκέψεις και παρουσιάσεις σε ιστιοπλοϊκούς ομίλους σε όλη τη χώρα,. Μέχρι τώρα  επισκέφτηκαν 22 ιστιοπλοϊκούς ομίλους σε αντίστοιχες πόλεις της Ελλάδας και μίλησαν για το άθλημα σε περίπου 2.400 παιδιά.
Τη φετινή χρονιά επισκέφτηκαν ήδη τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου, το Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ναυπλίου, το Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Ναυτικό Όμιλο ¶νδρου, τον Ναυτικό Όμιλο Τήνου, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας, το Ναυτικό Όμιλο Μήλου, το Ναυτικό Όμιλο Χίου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας.
Το πρόγραμμα «Ζήσε την Ιστιοπλοΐα» αποτελεί μια πρωτοβουλία του ομίλου Eurobank EFG από κοινού με τις δύο Χρυσές Ολυμπιονίκες και περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε Ναυτικούς Ομίλους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σκοπός τους είναι η διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στη νέα γενιά και η μετάδοση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι».
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας, συμμετείχαν περισσότερα από 50 παιδιά ηλικίας 7-15 ετών, που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις δύο Χρυσές Ολυμπιονίκες για τα μυστικά του αθλήματος, να μυηθούν στην ιστιοπλοΐα, αλλά και να πάρουν μια μικρή γεύση από αρματωμένα σκάφη τύπου «Optimist».
Σημειώνεται ότι η Eurobank είναι αποκλειστικός χορηγός του ελληνικού πληρώματος στην κατηγορία Yngling, συνεχίζοντας τη χορηγία προς την ομάδα της Σοφίας, που ξεκίνησε το 2001.