Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Για τρίτη χρονιά η Eurobank «Τράπεζα της Χρονιάς» για τις Υπηρεσίες Εισαγωγών - Εξαγωγών

Ως η Καλύτερη Τράπεζα της Χρονιάς στο χώρο των υπηρεσιών και προϊόντων που συνδέονται με τις δραστηριότητες Εισαγωγών – Εξαγωγών για την Ελλάδα (Best Trade Finance Bank in Greece 2008) επελέγη για τρίτη συνεχή χρονιά η Eurobank EFG από το διεθνούς φήμης περιοδικό Global Finance.
Η επιλογή αυτή έγινε μεταξύ τραπεζών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό από 67 χώρες σε όλο τον κόσμο, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ειδικότερα αξιολογούνται ο όγκος των συναλλαγών, το εύρος διεθνούς κάλυψης, η ποιότητα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες, η ανταγωνιστική τιμολόγηση και οι καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ παράλληλα αξιολογείται και το καλύτερο on line σύστημα διαχείρισης συναλλαγών.
Με δήλωσή του ο εκδότης του περιοδικού Global Finance κ. Joseph D. Giarraputo τόνισε ότι «οι καλύτερες τράπεζες στον τομέα του trade finance είναι εκείνες που παρακολουθούν τις απαιτήσεις των πελατών τους και παρέχουν ολοκληρωμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη μεγάλη ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου με το μικρότερο δυνατό ρίσκο».
Σημειώνεται ότι η Eurobank είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά καινοτόμων  υπηρεσιών και προϊόντων για τους εταιρικούς της πελάτες με την επωνυμία ΜΕΛΛΟΝLINE.  Η σειρά αυτή προσφέρει εξειδικευμένες και ευέλικτες λύσεις για όλες τις επιχειρήσεις στο χώρο των Εισαγωγών και Εξαγωγών και στο χώρο των Πληρωμών – Εισπράξεων.  Με τις λύσεις Eurobank ΜΕΛΛΟΝLINE, καθημερινές χρονοβόρες διαδικασίες όπως η αποστολή εγγράφων στην Τράπεζα, η συνεχής επικοινωνία για την επιβεβαίωση εκτέλεσης ενός εμβάσματος ή του ανοίγματος Ενέγγυας Πίστωσης και η παραλαβή παραστατικών λογιστηρίου, είναι πλέον παρελθόν. Η επιχείρηση υποβάλλει από τα γραφεία της τα αιτήματα για κάθε είδους συναλλαγή, παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη διεκπεραίωσή τους από την τράπεζα και παραλαμβάνει τα παραστατικά της και τα αντίγραφα Swift 24 ώρες το 24ωρο μέσα από την οθόνη του υπολογιστή.
Για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων η Eurobank υλοποίησε πρώτη στην Ελλάδα το μοντέλο των «Business Centers», δημιουργώντας  εξειδικευμένα κέντρα εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων (με κύκλο εργασιών άνω των 2,5 εκ. ευρώ). Σήμερα η Τράπεζα διαθέτει δύο Μονάδες εξυπηρέτησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για μεγάλες επιχειρήσεις (Large Corporate) με κύκλο εργασιών άνω των 25 εκατ. ευρώ, μία Μονάδα Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων και εξειδικευμένο Δίκτυο 41 Μονάδων Τραπεζικής Επιχειρήσεων (Business Centers) με παρουσία στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

Αντίστοιχα σήμερα στη Νέα Ευρώπη λειτουργούν Μονάδες Large Corporate και Business Centers με εξειδικευμένα στελέχη στη Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Πολωνία, Ουκρανία και Τουρκία.
Στόχος της Eurobank είναι μέσα από τη συνεχή προσπάθεια η αναβάθμιση των συστημάτων και υπηρεσιών με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.