Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εκδήλωση της Eurobank στην Κατερίνη για την αξιοποίηση των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης, με θέμα ‘Ευκαιρίες στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης’ διοργάνωσε η Tράπεζα Eurobank EFG την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της Eurobank EFG με το Επιμελητήριο Πιερίας, η Τράπεζα πραγματοποίησε την εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση του κοινού της Κατερίνης για τις τρέχουσες ευκαιρίες χρηματοδότησης ιδιωτών για επενδύσεις με άξονα την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενσωμάτωση λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον στις κατοικίες τους. Σε μια εποχή όπου οι ‘πράσινες πρωτοβουλίες’ και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν ευκαιρία για ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ευρύτερης περιοχής και, ταυτόχρονα, το μέσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η εκδήλωση είχε στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και στην ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών σε τοπικό επίπεδο.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Διευθύντρια Τομέα Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος της Eurobank EFG κα Κωνσταντία Παπαποστόλου και ο Διευθυντής Περιφέρειας Καταστημάτων της Eurobank EFG κ. Χαράλαμπος Φύλλος, ο οποίος στην ομιλία του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη στρατηγική της Τράπεζας να βρίσκεται πάντα δίπλα στους πελάτες της και να απαντά με ευέλικτα και καινοτόμα προϊόντα  στις ανάγκες που δημιουργούν οι σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας. Τάσεις όπως αυτή της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών ενέργειας που αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του νέου αναπτυξιακού προσανατολισμού της ελληνικής οικονομίας που αποβλέπει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.
Το θέμα «Ειδικά προγράμματα Πράσινης Ανάπτυξης και εξοικονόμησης Ενέργειας» αναπτύχθηκε από τους κ.κ. Χαράλαμπο Πανταζόπουλο και Ιωάννη Τσιανογιάννη, στελέχη της Eurobank. Όπως επισήμαναν, η πολιτεία, εκτιμώντας την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, θέσπισε ένα ειδικό πρόγραμμα για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στις στέγες ή τις ταράτσες των σπιτιών ή των επιχειρήσεων. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, παρέχονται σημαντικά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα προς τον πολίτη και καθίστανται προσιτά τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα.
Αξιοποιώντας τα μέτρα αυτά, η Eurobank έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό προϊόν με την ονομασία ‘Πράσινο Δάνειο Κατοικίας – Φωτοβολταϊκά’, για τη χρηματοδότηση, με απλούστατες διαδικασίες, της αγοράς και εγκατάστασης Φ/Β Συστημάτων στις στέγες ή τις ταράτσες των σπιτιών. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν, έτσι, τη δυνατότητα να παράγουν ενέργεια που θα μεταπωλούν στη ΔΕΗ σε μια ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, προσυμφωνημένη για όλη τη διάρκεια της σύμβασης. Το ετήσιο έσοδο ανά εγκατάσταση μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 7.500 ευρώ.
Στον ανοιχτό διάλογο που ακολούθησε τις παρουσιάσεις, τα στελέχη της Eurobank και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλες τις δυνατότητες που δίνονται σήμερα για αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας προς όφελος των νοικοκυριών, παράλληλα με τη συμβολή τους στο μείζονα στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος.
Διακρίνονται από αριστερά:
1) οι δύο ομιλητές κ.κ. Χαράλαμπος Πανταζόπουλος και Ιωάννης Τσιανογιάννης,
2) ο Διευθυντής Περιφέρειας Καταστημάτων κος Χαράλαμπος Φύλλος,3) η Διευθύντρια Τομέα Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος κα Κωνσταντία Παπαποστόλου 4) ο Διευθυντής του καταστήματος Eurobank της Κατερίνης κ. Πέτρος Διαμαντίδης
5) ο Διευθυντής του καταστήματος Eurobank της Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κοκκινάς