Ο ταραμάς, το πιο παραδοσιακό ορεκτικό της γιορτής αυτής, μπορεί να γίνει η βάση για πεντανόστιμους κεφτέδες! Εάν ετοιμάζετε ταραμοσαλάτα με ψωμί, προσθέστε λίγο παραπάνω ή προτιμήστε τριμμένη φρυγανιά, ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα.
Προσθέστε ό,τι μυρωδικά θέλετε και πειραματιστείτε με πικάντικα μπαχαρικά. Αφήστε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο κι αφού το βγάλετε, πλάστε, αλευρώστε και τηγανίστε!
Τα θαλασσινά ταιριάζουν υπέροχα με τα σιτηρά και το πλιγούρι είναι η ιδανική βάση για μια θάλασσα γεύσεων. Βάλτε λοιπόν στο πλιγούρι σοταρισμένα λαχανικά για να εμπλουτιστεί η γεύση του, κόψτε βρασμένο χταπόδι σε λεπτές φέτες και προσθέστε μεσογειακά μυρωδικά.
Λίγο λεμόνι στο τελείωμα θα δώσει δύναμη στο πιάτο, εντείνοντας ιδανικά την οξύτητά του!
Δεν χρειάζεστε παρά κουβερτούρα, γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, ταχίνι και μέλι σε ένα μπεν-μαρί για να φτιάξετε μία υπέροχη κρέμα σοκολάτας.
Είτε σαν γέμιση σε τάρτα, είτε σαν σως στον χαλβά, είτε μέσα σε ζύμη, αποτελεί απολαυστική νηστίσιμη επιλογή. Συνδυάστε την με όξινα ή γλυκά στοιχεία, όπως μαρμελάδες και καραμέλα.