Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Επιστροφή στις αγαπημένες λιχουδιές
Κάθε μέρα είναι μέρα για γλυκό. Υπάρχουν όμως και κάποια γλυκά που αυτή την εποχή επιστρέφουν επίσημα. Πάρε μερικές ιδέες πριν μπεις στην κουζίνα!
Βασιλόπιτα
Ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα μικρών και μεγάλων, είναι η κοπή της Βασιλόπιτας μετά την αλλαγή του χρόνου! Πόσοι γονείς και γιαγιάδες – παππούδες δεν άλλαξαν τα κομμάτια, ώστε το παιδί της οικογένειας να κερδίσει πάλι το φλουρί; Η κοπή της βασιλόπιτας είναι ένα έθιμο, που κρατάει πολύ παλιά στο χρόνο. Μάλιστα, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας η βασιλόπιτα παίρνει άλλη σημασία από το κλασικό αφράτο τσουρέκι, που οι περισσότεροι ξέρουμε: τυρόπιτα ή πρασόπιτα στη Δυτική Μακεδονία, ηπειρώτικη βασιλόπιτα με κρέας στα Γιάννενα, πάντα όμως με το κρυμμένο νόμισμα που φέρνει γούρι και τύχη!
Κουραμπιέδες
Μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα! Οι κουραμπιέδες έχουν τη μόνιμη μάχη με τα μελομακάρονα. Μια μάχη στην οποία νικητές είναι τα έξτρα κιλά των γιορτών και η γλύκα που μας αφήνουν! Γλυκό που προέρχεται από την Ανατολή και τη Μικρά Ασία, οι καλύτεροι κουραμπιέδες παρασκευάζονται στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας. Γεμίστε ζάχαρη – άχνη και απολαύστε κουραμπιέδες γεμάτους καβουρδισμένο αμύγδαλο και γιορτινή διάθεση.
Μελομακάρονα
Ο αντίπαλος του κουραμπιέ! Ανυπομονούμε πότε θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στα σπίτια μας και όλοι έχουμε δοκιμάσει τόσες διαφορετικές και νόστιμες παραλλαγές του! Άλλοι με πορτοκάλι, άλλοι με κονιάκ και κανέλα, πάντα νόστιμοι και χειροπιαστοί, να μας γλυκαίνουν και να μας προσφέρουν χαρούμενες χριστουγεννιάτικες στιγμές!
Ginger Cookies
Τα πιο γιορτινά μπισκότα επανέρχονται και περιμένουν να τα βουτήξετε σε ζεστό καφέ ή να τα σερβίρετε στους αγαπημένους σας! Τα ginger cookies με την ιδιαίτερη γεύση δίνουν μια έξτρα γιορτινή διάθεση και ξετρελαίνουν και τα παιδιά! Γι’αυτό, δώστε μια έξτρα Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: στολίστε τα μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα, φτιάχνοντας γιορτινά σχέδια που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους!
Δίπλες
Λένε πως οι δίπλες προέρχονται από την Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα από τη Μάνη. Μάλιστα, δε σερβίρονται μόνο την Πρωτοχρονιά, όπως ξέρουμε οι περισσότεροι, αλλά και στους γάμους! Οι δίπλες, λοιπόν, είναι η τηγανιτή ζύμη γεμάτη σιρόπι, ή ακόμα καλύτερα, μέλι και καρύδια, σε διάφορα σχήματα που θα απολαύσουμε στα γιορτινά τραπέζια!