Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Βράβευση Αριστούχων Μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», Λάρισα 22/10/2010

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στη Λάρισα, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και δύο αριστούχους από τους Νομούς Δωδεκανήσου και Χίου που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο του Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 8.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος, ο Βουλευτής Λάρισας, Αστέριος Ροντούλης, η Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας και Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Λάρισας, Ξένια Ιωακειμίδου – Παπαγεωργίου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Λάρισας, Βασίλειος Κούργιας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Μαγνησίας Αθανάσιος Γκαραγκάνης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας, Σπυρίδων Μπαρμπούτης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παρέστησαν επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Μαρία Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Αθανάσιος Μαργαριτόπουλος, ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Αγησίλαος Βαρσάμης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γεώργιος Δοδοντσάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Θωμάς Καρανίκας, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Λάρισας, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος συνεχάρη την Eurobank που επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης αλλά και τους αριστούχους και τις οικογένειές τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να πετύχουν αυτή την διάκριση.
Στην συνέχεια, το λόγο πήρε, εκ μέρους του Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των αριστούχων λέγοντας ότι αποτελούν πρότυπο προς μίμηση για τους συνομηλίκους τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την Τράπεζα που «στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε συνεχίζει εδώ και χρόνια να επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών».
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης ανέφερε ότι το Πρόγραμμα της Eurobank είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού έχει εξελιχθεί σε θεσμό που αναδεικνύει τους ανθρώπους με ικανότητες και επιμονή και προέτρεψε τους αριστούχους να εργαστούν για το καλό του τόπου τους.
Από την πλευρά της, η Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας και Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Λάρισας, Ξένια Ιωακειμίδου – Παπαγεωργίου, συνεχάρη τους αριστούχους για την διάκριση, σημειώνοντας ότι η προσπάθειά τους, που ήταν διαρκής και έντονη, στέφθηκε με επιτυχία και ευχήθηκε το Πρόγραμμα της Eurobank να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη.
 
Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Μαγνησίας Αθανάσιος Γκαραγκάνης, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία της Τράπεζας αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών και ευχήθηκε στους αριστούχους να συνεχίσουν με την ίδια επιμέλεια την προσπάθειά τους και στην ακαδημαϊκή τους ζωή.
Τέλος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Μαρία Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι η βράβευση των μαθητών από την Eurobank έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ανοίγει τον δρόμο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των παιδιών και αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειάς τους.
Χαιρετισμό απέστειλαν, ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, οι Βουλευτές Λάρισας Μάξιμος Χαροκόπουλος και Έκτορας Νασιώκας, οι Βουλευτές Μαγνησίας Κωνσταντίνος Καρτάλης και Αθανάσιος Νάκος, οι Βουλευτές Τρικάλων Αθανασία Μερεντίτη και Χρήστος Χάιδος, ο Νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης και ο Δήμαρχος Αρτέμιδος Δημήτρης Αλεξόπουλος, συγχαίροντας την Eurobank για την πρωτοβουλία της καθώς και τους αριστούχους και τις οικογένειές τους.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Λάρισας στο Ιδιωτικό Λύκειο "Ντόλκου - Μπακογιάννη", το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Αλέξανδρο Πετρολέκα, στο Νομό Καρδίτσας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, για τον Αλέξανδρο Ευθυμίου, στο Νομό Τρικάλων στο 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων για την Μαρία-Στυλιανή Καλογήρου, καθώς και στο Νομό Μαγνησίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου για τον Αθανάσιο Καραθάνο, και στο Γενικό Μουσικό Λύκειο Βόλου για την Χαρίκλεια Ποδηματά.
Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank κ. Χαράλαμπος Φύλλος τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και των Νομών Δωδεκανήσου και Χίου έλαβαν οι εξής:
  1. Αγάλος Νικόλαος από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου
  2. Αλ Ουρεϊκάτ 'Αμπντ Ελ Καρίμ από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Πτελεού
  3. Αλβανού Σταυρούλα  από το 3o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Βόλου
  4. Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος από το 1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων
  5. Αναγνωστούλη Αικατερίνη από το Γενικό Λύκειο Τσαριτσάνης
  6. Αρχοντή Νικολέτα-Ραφαέλα από τις Λυκειακές Τάξεις Ματαράγκας
  7. Βάιος Γεώργιος από το Γενικό Λύκειο Μουζακίου
  8. Βαρσάμη Μαρία από το 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  9. Βασδέκη Δήμητρα από το Γενικό Λύκειο Βαλτινού
  10. Γερμάνη Νικολέτα από το Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας
  11. Γιαννούχου Στεφανία από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
  12. Γιατρά Ελένη από το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας
  13. Γκαραβέλας Σωτήριος από το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας
  14. Γκόγκος Δημήτριος από το 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
  15. Γρηγοροπούλου Κωνσταντίνα από το 11ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  16. Ευαγγελοπούλου 'Αννα- Μαρία από το Γενικό Λύκειο Σοφάδων
  17. Ευαγγέλου Ελένη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Αγ. Απόστολος ο Νέος"
  18. Ευαγγελούλης Αργύριος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κοιλάδας
  19. Ευθυμίου Αλέξανδρος από το 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
  20. Θώμου Μαρία από το Γενικό Λύκειο Πυργετού
  21. Καλογήρου Μαρία-Στυλιανή από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
  22. Καλογιάννη Αφροδίτη από το Γενικό Λύκειο Πλατυκάμπου
  23. Καλοχέρη 'Αντρεα από το Ιδιωτικό Λύκειο "Μ.Ν. Ράπτου"
  24. Καλυβιώτη Ιωάννα – Αικατερίνη από το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
  25. Καραθάνος Αθανάσιος από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  26. Καρακώστα Βαλεντίνα-Αθανασία από το 1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμπάκας
  27. Κατσάνου Ευαγγελία από το Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας
  28. Κατσανούλης  Στέργιος από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
  29. Κόκκινου Ευαγγελία από το 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  30. Κόρακα Ανδριάνα από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Καρδίτσας
  31. Κορλού Σοφία από το 1ο Γενικό Λύκειο Φαρσάλων
  32. Κοτρώνη Ελένη από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  33. Κουρή Βασιλική από τις Λυκειακές Τάξεις  Μαγούλας
  34. Κουρκλίδου Μελίνα από το 2ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας
  35. Κουτρομάνου Μαρία από το Γενικό Λύκειο Νέας Αγχιάλου
  36. Κοψαχείλης Βασίλειος από το Γενικό Λύκειο Γιάννουλης
  37. Κυριακίδης Γεράσιμος από το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  38. Κυριακοπούλου Φωτεινή από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  39. Κωστούλη Παρασκευή από το Γενικό Λύκειο Αμπελώνα
  40. Κωτούλα Σταυρούλα από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
  41. Λιάκος Ιωάννης από το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
  42. Λιούπα Δέσποινα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Μακρυχωρίου
  43. Μακαριάδου Πετρίνα-Μελίνα από το 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  44. Μαλαμά Θεοδώρα από το Γενικό Λύκειο Φαλάνης
  45. Μάμμου Μαρία από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Λάρισας
  46. Μαντάς Γεώργιος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Γλώσσας
  47. Μανώλη Μαρία από το 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας
  48. Μαργέλος Ιωάννης από το 1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Αλμυρού Βόλου
  49. Μαυρίκη Μάχη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αλοννήσου
  50. Μαχαίρα Βασιλική από το Γενικό Λύκειο Σκιάθου
  51. Μήτσιου Ελένη από το Γενικό Λύκειο Πύλης
  52. Μητσογιάννης-Ντελόν Αναστάσιος-Στέφανος από το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
  53. Μόσιου Ελένη 4ο από το Γενικό Λύκειο Βόλου
  54. Μόσχος Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου
  55. Μπακαλόπουλος Φώτιος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αρμενίου
  56. Μπατζάκης Ελευθέριος από το Γενικό Λύκειο Λιβαδίου
  57. Μπατσίλα Γλυκερία από το Γενικό Λύκειο Κρανέας
  58. Μπαχάς Κωνσταντίνος από το Γενικό Λύκειο Βροντάδου
  59. Μπεκιάρη Μαρία από το Γενικό Λύκειο Δομένικου
  60. Μπουροτζίκα Δανάη από το 8ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  61. Μπούτας Αθανάσιος  από το Γενικό Λύκειο Οιχαλίας
  62. Μπουτζώνα Ιωάννα από το Γενικό Λύκειο Προαστίου
  63. Μυγδαλιά Ασημίνα από το Γενικό Λύκειο Αργαλαστής
  64. Νίτσου Θεοδώρα-Μαρία από το 8ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
  65. Νόνας Δημήτριος-Ιωάννης από το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας
  66. Οικονόμου Ιωάννης από το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  67. Οικονόμου Θεοδώρα από το 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων
  68. Παπαδάκης Ιωάννης από το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  69. Παπαδημητρίου Αργυρή από το 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  70. Παπαδοπούλου Στέλλα από το Γενικό Λύκειο Καλλιθέας
  71. Παπαευαγγέλου Χρυσοβαλάντου – Ελένη από το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας
  72. Παπακριβόπουλος Βασίλειος από το 1ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  73. Παπακώστα Όλγα από το 1o Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Τρικάλων
  74. Πασχάλη Σωτηρία από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο ''Αθηνά''
  75. Περίφανος Γεώργιος από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  76. Πετρολέκας Αλέξανδρος από το Ιδιωτικό Λύκειο "Ντόλκου - Μπακογιάννη"
  77. Πιερράκου Ελένη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Νίσυρου
  78. Πιστόλης Κωνσταντίνος από το 4o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας
  79. Ποδηματά Χαρίκλεια από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Βόλου
  80. Προβίδα Σταυρούλα από το 12ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  81. Σαίτης Αθανάσιος-Παναγιώτης από το 9ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  82. Σακκά Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου από τις Λυκειακές Τάξεις Μητρόπολης
  83. Σακκαβού Κωνσταντίνα από το Γενικό Λύκειο Συκουρίου
  84. Σανίδα  Θεοδώρα από το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου
  85. Σίσκος  Ηλίας από το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
  86. Σιώμου Μαρία από το Γενικό Λύκειο Αγριάς
  87. Σκουλάκης Ανάργυρος από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  88. Σούρλα Μαρία από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού
  89. Σουρλατζή Χριστίνα-Μαρία από το 3ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  90. Σπυριδώνη Καλλιόπη από το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
  91. Σταμούλη Μαρία από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Αγ. Απόστολος ο Νέος"
  92. Στεργιούλης Βασίλειος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ιτέας
  93. Τάτσιος Ευάγγελος από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Τρικάλων
  94. Τάτσιος Κωνσταντίνος από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Λάρισας
  95. Τζερεμέ 'Αννα-Μαρία από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Τρικάλων
  96. Τριανταφυλλοπούλου Ευαγγελία-Δέσποινα από το 2ο Γενικό Λύκειο Φαρσάλων
  97. Τσεκούρα Μαρία - Φωτεινή από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Βόλου
  98. Τσίβου Ευφροσύνη από το Γενικό Λύκειο Παλαμά
  99. Τσιλομήτρου Ουρανία από το Γενικό Λύκειο Λεονταρίου
  100. Τσιούρβα Ευαγγελία από το Γενικό Λύκειο Γόννων
  101. Τσιριγώτη Ευαγγελία από το Γενικό Λύκειο Ζαγοράς
  102. Χανής Ιωάννης από το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  103. Χασιώτης Λάμπρος από το 7ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  104. Χατζηγεωργίου Χρυσόστομος από το 2o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας
  105. Χατζηκομνίτσα Αλεξάνδρα από το Γενικό Λύκειο Νίκαιας
  106. Χατζηκράχτης Νικόλαος από το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου
  107. Χρυσικός Χρήστος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Σούρπης