Διάδοση ημερολογίων
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ξεκινά να εκδίδει ημερολόγια τοίχου (διαφημιστικοί ημεροδείκτες) στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Τα διανέμει και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας μέσω των ταχυδρομικών γραφείων του και των διανομέων.
Τα ημερολόγια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κυκλοφορούν σχεδόν ταυτόχρονα με άλλων ελληνικών τραπεζών: Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως, Λαϊκή Τράπεζα, Ιονική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Αθηνών, Εμπορική Τράπεζα.
Με τον αυθεντικό χαρακτήρα τους προβάλλουν τον θεσμό με επιτυχία. Εκδίδονται σε σχετικά μεγάλο αριθμό αντιτύπων (10.000-30.000 στον Μεσοπόλεμο) και γνωρίζουν μεγάλη απήχηση.
Εικαστικός χαρακτήρας
Οι εικαστικές παραστάσεις των ημερολογίων έχουν συνήθως θέμα σχετικό με την καλλιέργεια του πνεύματος της αποταμίευσης στα λαϊκά στρώματα. Επιλέγονται με δημόσιους διαγωνισμούς με τη συμμετοχή καταξιωμένων ζωγράφων, όπως οι Περικλής Βυζάντιος, Απόστολος Γεραλής, Νικήτας Γρύσπος, Φωκίων Δημητριάδης, Δημήτρης Κοκότσης, Όθων Περβολαράκης.
Η εκτύπωση των ημερολογίων γίνεται στα κορυφαία τυπογραφεία της εποχής: Ασπιώτη-ΕΛΚΑ, Μ. Πεχλιβανίδης, Ο. Περβολαράκης-Β. Λυκογιάννης κ.ά. Παράλληλα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κυκλοφορούσε κατά καιρούς και κομψά καλαίσθητα διαφημιστικά ημερολόγια τσέπης (ατζέντες).
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, τα δραματικά γεγονότα που επακολούθησαν στη χώρα μας και η συνακόλουθη οικονομική δυσπραγία και συγκυριακή κάμψη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανακόπτουν προσωρινά την έκδοση ημερολογίων.
Αναβίωση ημερολογίων τη δεκαετία 1960
Η έκδοση ημερολογίων αναβιώνει το 1963 σε περίοδο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τα αισθητικά μοτίβα για την αποταμίευση είναι διαφορετικά: εικόνες κουμπαράδων, σχολική αποταμίευση, παιδιά με κουμπαράδες. Η ποιότητα των εκτυπώσεων ωστόσο είναι το ίδιο υψηλή.
Ανανεωμένη μορφή ημερολογίων
Τη δεκαετία του 1970 επανεμφανίζονται οι ατζέντες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Επίσης, εκδίδονται πολύφυλλα ημερολόγια με θέματα πιο ελεύθερα: εικαστικές αναπαραστάσεις ελληνικών τοπίων και φωτογραφίες πόλεων ή περιοχών.
Από το 1990 μέχρι το 2014 εμφανίζονται θεματικές ενότητες, όπως η ελληνική φύση, τα δάση, τα σπήλαια, οι λίμνες, τα ποτάμια της χώρας, τα μουσεία, η ελληνική ζωγραφική κ.λπ. Τα ημερολόγια κυκλοφορούν σε μεγάλο αριθμό αντιτύπων, από 80.000 έως 200.000.